15-7-2020

Kunst als dank aan vitale werkers! 

 

Overhandiging van het schilderij ‘Liefde tussen moeder en kind’ aan Gerda Berkhout, directeur van het Vrouw Kind centrum van het Amsterdam UMC.

 

Het schilderij was door vier personen genomineerd waardoor er geloot moest worden.

Gerda Berkhout kwam als winnaar uit de loting. Hoe bijzonder is dat!

 

Voor mij is het de kers op de taart dat Gerda als directeur van het Vrouw Kind centrum ‘Liefde tussen moeder en kind’ heeft gewonnen.

Dit schilderij heb ik geschilderd als symbool voor de immense liefde die ik als moeder voor mijn kinderen voel. Als moeder verleg je je grenzen als je kind (ernstig) ziek wordt. Het maakte voor mij niet uit hoe mijn kinderen overleefden, als ze maar bleven leven.   

 

Gerda Berkhout heeft besloten dat het schilderij in de IVF kliniek van het Amsterdam UMC wordt opgehangen. Ik voel me vereerd, een betere plek kan dit schilderij niet krijgen. 

We care art. Kunst als dank aan vitale werkers!

 

We hebben massaal geklapt voor mensen in vitale beroepen die zorgen dat onmisbare diensten blijven draaien.

Naast applaus wilde de kunstwereld deze groep een tastbare blijk van waardering geven in de vorm van een cadeau. Daarvoor was de actie ‘We Care Art’ opgezet.

Kunstenaars stonden daar met liefde kunstwerken af en iedereen die een vitale medewerker kende die een kunstwerk verdiende, kon hem of haar nomineren.

 

Ik vond dat een prachtig initiatief en heb spontaan drie kunstwerken ter beschikking gesteld.

De actie was een groot succes.

Mijn werk ‘Phoenix’ is door 3 mensen gekozen, ‘Dame met hoed’ door 1 persoon en ‘Liefde tussen moeder en kind’ door 4, waardoor er geloot moest worden.

 

Liefde tussen moeder en kind is gewonnen door Gerda Berkhout

Phoenix door Emilie Asbeek Brusse

Dame met hoed door Floor de Boer